Klubb for Mondeo entusiaster, hovedsaklig i Norge, men alle er velkommen!
 
IndeksIndeks  CalendarCalendar  HjelpHjelp  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  MedlemslisteMedlemsliste  GrupperGrupper  Logg InnLogg Inn  

Share
 

 Alvorlig bremsefeil på Ford Mondeo

Go down 
AvInnlegg
Carnivore
SuperMondeoMann
SuperMondeoMann
Carnivore

Antall Innlegg : 394
Registration date : 18.11.2007

Alvorlig bremsefeil på Ford Mondeo Empty
PosteTema: Alvorlig bremsefeil på Ford Mondeo   Alvorlig bremsefeil på Ford Mondeo Empty9/6/2009, 12:29

http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=565527

En av Norges mest populære nyere familiebiler, Ford Mondeo, har en feil på bremsesystemet som i verste fall kan bli svært farlig. 


- Jeg hadde akkurat begynt å kjøre da bremsepedalen med ett ble steinhard. Jeg hadde vanskelig for å bremse og ble naturligvis redd. Dette kan være livsfarlig, forteller VG-journalist Bjørn Haugan, som er eier av en 2009-modell Ford Mondeo stasjonsvogn.

I likhet med mange Ford-eiere har han nå fått et brev av Ford hvor de gjør oppmerksomme på den potensielt alvorlige bremsefeilen og tilbyr gratis reparasjon av den.

For nesten to år siden slet en del av eierne av de første bilene som ble levert av denne modellen med at nøkkelsystemet ikke fungerete. Resultatet er at enkelte eiere av nye Mondeo har opplevd ikke å få start på bilene.- Alvorlig

- Dette er en feil som i verste fall kan være veldig skummel. Når servovirkningen er borte må du bruke langt mer kraft for å få bremseeffekt på bilen. De sekundene du må bruke ekstra på å oppfatte og å reagere kan være forskjellen på en krasj og en suksessfull nødbrems. Når dette skjer har du et problem for å si det forsiktig, sier teknisk konsulent hos NAF, Audun Bergerud.

Modellene som kan ha feilen er i tillegg til Mondeo, Focus CC, C-Max, Kuga og Galaxy. Feilen er bare sporet opp på modeller av disse som har 2 liters såkalt Duratorq dieselmotor og er produsert mellom 1. november i fjor og 12. mars i år.

- Vi vil ikke bagatellisere dette, men bremsene virker fremdeles. Du må bare trykke hardere på pedalen enn det du vanligvis gjør, sier informasjonssjef Anne Sønsteby i Ford Norge til VG.
Til Toppen Go down
Vis Medlemmets Profil
 
Alvorlig bremsefeil på Ford Mondeo
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Norwegian Mondeo Club :: Mondeo 2007- 2015 (MK4) :: Diverse-
Gå Til: