Norwegian Mondeo Club
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.


Klubb for Mondeo entusiaster, hovedsaklig i Norge, men alle er velkommen!
 
IndeksIndeks  SøkSøk  Bli MedlemBli Medlem  Logg InnLogg Inn  

 

 Hvorfor er valget Ford Mondeo?

Go down 
AvInnlegg
StardustSilver
SuperMondeoMann
SuperMondeoMann


Antall Innlegg : 308
Registration date : 15.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty20/9/2007, 22:20

Jeg lurer på hvorfor dere velger Mondeo som deres nye bil ? Og hva kjører/kjørte dere før dere bestilte nye Mondeo?

Jeg selv har tidligere hatt 3 stasjonsvogner Mondeo, i forskjellige karosserivarianter. 1994 Mondeo 90hk Diesel (og så et avbrudd med en 98 Mitsubishi Carisma), 2000 Mondeo 1,8 bensin, og nå en 2004 Mondeo 2.0 115 TDCI.
Denne gangen tenkte jeg først at den nye mondeo var blitt for stor, så jeg prøvde Mitsubishi Outlander, Skoda Octavia scout, Saab 9-3 og til slutt nye Mondeo. Saab 9-3 var egentlig mitt nye valg helt til jeg prøvde nye Mondeo. Det som overbeviste meg var dashbordet, belysningen og det tekniske der falt jeg bare helt for Very Happy I tillegg er jo støynivået i kupeen, samt bilens utseende heller ikke dårlig... Laughing Så min 4 Mondeo blir jo da en Tit. X 140 hk TDCI Stv.

Hva er historien til dere andre Question
Til Toppen Go down
hhf
SuperMondeoMann
SuperMondeoMann
hhf

Antall Innlegg : 430
Location : Lier
Registration date : 01.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty20/9/2007, 22:58

Har aldri kjøpt ny bil før og en gang for mange år siden sa jeg også til meg selv at jeg aldri skulle det fordi det måtte være dårlig butikk. Med nyere bruktbiler i dag er imidlertid mangel på garanti og dyr elektronikk som ryker et økonomisk usikkerhetsmoment jeg ikke liker noe særlig. Ergo ønsket jeg ny bil denne gangen og akkurat nå, synes jeg ikke det finnes noe alternativ som gir like mye bil, kjøreglede og frekk design for pengene som Mondeoen gir. Var først inne på å få tak i en utgående modell som nok var et godt kjøp også, men når den helt nye ble såpass lite dyrere, ble valget enkelt til sist.

Har hatt mange ulike biler før, men aldri Ford og trodde aldri jeg skulle ha det heller. Siste to biler har vært BMW - først en 320 og så en 525tdsa og vurderte faktisk en BMW 318d som alternativ til Mondeoen nå, men da en 1 år gammel bil. Fornuften fikk seire fremfor "fahrfreude" og jeg håper jo at det vil være noe jeg ikke vil angre allikevel. Foreløpig veldig fornøyd med bilen, men den har ikke gått 1000km ennå (men runder det i morgen).


Sist endret av den 21/9/2007, 09:41, endret 1 gang
Til Toppen Go down
Dallas
Mondeofreak
Mondeofreak
Dallas

Antall Innlegg : 153
Location : Trondheim
Registration date : 02.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty20/9/2007, 23:21

Jeg begynte å se etter ny bil i februar. Hadde litt lyst på en MVP og prøvekjørte, Grand Picasso, Mazda 5, og Touran. Leste så noen tester om S-Max og bestemte meg for å også prøve denne. Jeg hadde på dette tidspunktet ikkenoe forhold til Ford. Men etter å ha prøvekjørt S-max, var denne min klare favoritt av MVP. Den klart beste bilen av de jeg hadde prøvekjørt.
I denne perioden ble også nye Outlander lansert og det endte med at jeg bestilte denne. Denne skulle egentlig leveres i juni, men jeg fikk etterhvert beskjed om at den ville bli forsinket.
Dette valget føltes riktig...inntill jeg leste repotasjer og utenlandske tester av nye Mondeo. Følte etterhvert at det var egentlig denne bilen jeg ville ha. Fikk annulert kontrakten med Outlanderen og skrev kontrakt på Mondeo 30.04.
Det var veldig begrenset med informasjon og tester av nye Mondeo før jeg bestilte, men det jeg leste var nok til å overbevise meg. Derfor VELDIG artig å oppleve de utrolig mange positive tester av bilen i ettertid Very Happy

Min forrige bil var MB 200 CDI, 2002 mod, stasjonsvogn. Denne ble solgt privat i juni. Har nå en 2007 mod Mondeo TDCI av utgående modell som gratis lånebil av forhandler.
Til Toppen Go down
titanium-xxx
Mondeofreak
Mondeofreak


Antall Innlegg : 171
Location : Drammen
Registration date : 01.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty21/9/2007, 08:52

Jeg er pr dags dato 27 år gammel og har hatt følgende biler:

-Opel Kadett 1,6 82 modell
-Mazda 929 82 modell
-Toyota Carina 81 modell
-Bmw 316 82 modell
-Ford Sierra 1,6L 84 modell
-Ford Sierra 2,0L 87 modell
-Ford Sierra 2,0GL 86 modell
-Daihatsu Aplause 91 modell
-Ford Mondeo 2,0 Ghia 98 modell (firmabil)
-Mercedes C200 03 modell (firmabil)
-Peugeot 407 06 modell (firmabil)
-Opel Signum 06 modell (firmabil)
-Bmw 318 03 modell (firmabil)
-Ford Focus 1,6 01 modell

Pr dags dato har jeg tråsykkel 02 modell. Begynner å bli jækla kaldt å sykle til jobb om morran! Så jeg gleder meg til min nye Ford Mondeo 2,0 TDCI Titainium X - 4 dørs knall røde sedan ruller inn i Norge.

Hvorfor jeg valgte Mondeo? Fordi jeg rett og slett synes dette er den tøffeste, mest sexy, frekkeste bilen som finnes på markedet nå - hverfall da i prisklassen under 6-700.000.
Til Toppen Go down
kikker
Mondeofreak
Mondeofreak
kikker

Antall Innlegg : 199
Location : Oslo
Registration date : 02.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty21/9/2007, 09:31

Sto en sen kveld i mai og ventet på en kompis ved en Fordforhandler. Det var mitt første møte med Mondeoen. Det var fronten som fanget min oppmerksomhet.
Siden vi skulle handle bil til høsten, tenkte jeg å sjekke ut denne også.
Det sto mellom Audi A6 TDI Avant. og BMW 525 TD. 06-07 modell. Mitt budsjett var på +/- 500.000.-
Dro tilbake for å få ett bedre inntrykk av Mondeoen. Satte meg inn i en Titanium combi, og ble betatt av interiøret. Virket futuristisk med Converse+. Aluminium og de sorte blanke detaljene med krom innslag gjorde helheten. Fikk en snakk med en selger som lurte på mitt ærende. Jeg fortalte ham om mine planer.
Han tilbød seg å sette sammen en bil da han hørte hva jeg skulle handle for, med ett smil om munden. Skjønte hvorfor han smilte, etter han hadde regnet på en fullt utstyrt TitX. stv. var prisen ett stykke under 500.000.- med moderat rabbat.
Fikk lurt konen med på en lørdagstur som tilfeldigvis gikk innenom forhandleren...Fikk 10 min. i en demobil. Var litt på glid etter det. Fikk satt opp en ny prøvetur og da var det gjort....Etter noen turer hos forskjellige forhandlere var pris og utstyr også på plass..noe ekstra har kommet til under ventetiden og tips fra forrige Mondeoforum, men prisen er forsatt hyggelig for ny bil med det utstyrsnivået og nybilgarantier.
Var utrolig rart å fortelle folk at vi har bestilt en FORD.... Shocked
Motakelsen av nye Mondeon har jo vært formidabel. Så det er ikke rart at man gleder seg over gjennomsnittet til å få den bilen hjem... Very Happy

Tidligere har vi tranportert oss rundt i Toyota Hiace Hi.class 96 ( unger og sykler..etc. ) Merc.E 220D 99 mod. Feil. (rust,elektro,lyspærer,endeled,seter). Sist en BMW 520TD 03 med alt utstyr navi/tv+++ Feil. (elektro, mange penger i feilsøking på strømtap) men en fantastisk kjøremaskin. Solgt for en mnd. siden. Har leid en Focus frem til 31/10.(vannvittig støynivå i kupeen). Får en Mondeo av forhandler etter det, frem til min bil blir levert.

Avgjørende: Fronten, pris og nybilgaranti.


Sist endret av den 26/9/2007, 08:05, endret 1 gang
Til Toppen Go down
Torz
SuperMondeoMann
SuperMondeoMann
Torz

Antall Innlegg : 352
Age : 58
Location : Oslo/Oppland
Registration date : 01.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty22/9/2007, 12:30

Jeg hadde fått med meg fra bilblader at ny Mondeo var på gang. Sierra/Mondeo har aldri fanget min interesse tidligere. Synes Ford nådde lavmål i 95 da "nye" Scorpio kom. Da var det kveld.
Som bilinteressert er det alltid artig å prøve noe nytt. Prøvekjørte først en flunkt ny BMW 525d med nye 3 liters motor og 197 hk. Bilen var solid utstyrt, inkl. komfortseter til 24' ekstra. Bil til over 800', men uten å bli imponert. Motormessig helt suveren, kjøre- og komfortmessig ikke noe spesielt. Helst litt trang i førersetet, og tung på rattet.
Prøvekjørte samme dagen Mondeo 1,8 125 hk. Ikke helt det samme hva angår finish som BMW'en, men du så god å kjøre, (Styring, fjæring, bremser) og for et elegant utseende. Dagen etter ba jeg om tilbud. Gikk fra GhiaX via Ghia til TitX. Er nok litt redd for at motoren skal skuffe da jeg har vært vant med 6-ere på 200+ hk., og med diesel så er det ikke store turtallsområdet en har til rådighet. Håper likevel det skal gå greit. Og så er jo Mondeoen blitt skikkelig stor, på størrelse med E, A6, 5 og V70. Skjønner derfor ikke tester der man sammenligner C med Mondeo. C er jo mellomklassestørrelse, mens Mondeo nå er i storbilklassen. Der føler jeg Ford ikke har vært siden Scorpio forsvant for 10 år siden, og dette var jo en klasse som Ford virkelig hadde grep om. Skulle nok ønske at det fantes en Ghia versjon av nye Mondeo slik det gjorde med gamle Granada, med stor motor og ekstrautstyr i særklasse. Synes ikke Ghia er like eksklusivt i dag som det var før i tiden. Så kjære Ford, hva med en Mondeo Ghia Executive?
Til Toppen Go down
Dallas
Mondeofreak
Mondeofreak
Dallas

Antall Innlegg : 153
Location : Trondheim
Registration date : 02.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty28/9/2007, 09:57

Er det ikke flere som vil dele info om "beslutningsprosessen" og om hvorfor dere valgte nye Mondeo?
Til Toppen Go down
eppen
Person som spiser Mondeo til frokost
Person som spiser Mondeo til frokost


Antall Innlegg : 224
Registration date : 11.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty28/9/2007, 10:20

Valget kom hovedsaklig pga meget god avtale for arbeidsgiver mhp pris, men det passet perfekt med en ny mondeo modell.
Hadde bare sett bilder av den og den så meget bra ut.

Bestilte bilen 26 april som var i praksis før noen som helst hadde sett bilen live. Venter fremdeles pga en feillevert bil som ble nektet tatt imot 29 juni .

Gamle bilen var en Toyota camry 1990
før det Hyundai Excel (accent) 1998
BMW 520i 1992
Ford Escort 1,4 1986
Til Toppen Go down
Tjohoi
SuperMondeoMann
SuperMondeoMann
Tjohoi

Antall Innlegg : 436
Age : 48
Location : Nittedal
Registration date : 01.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty28/9/2007, 10:21

De siste bilene jeg har hatt er:

1996 Modell - Ford Escort 1.6 XL (eller noe slikt...)
2001 Modell - Skoda Octavia 1.9 TDI
2004 Modell - Mazda 6 2.0

Etter kjøpet av min Mazda begynte angeren å komme allerede etter et par måneder grunnet motorvalg. Savnet av den sparsomme diesel motoren fra min Octavia ble stort - Men kjøpt var kjøpt, og for å ikke tape altfor mye måtte jeg bare kjøre bensin noen år...

Etter årets bilferie klarte jeg ikke mer....syns ikke jeg gjorde annet i ferien enn å fylle bensin, så nå måtte det skje noe !

Var fast bestemt på å kjøpe den nye Passat og var og hentet denne for et lån over et par dager. Mens jeg lånte den fikk jeg se den nye Mondeo og ble veldig nysgjerrig. Etter et par turer i denne var jeg solgt og ventetiden et faktum - Denne tralla var så absolutt for meg :-) Hadde vel egentlig bestemt meg for aldri mer Ford etter min tid i Escorten, men tiden leger alle sår ser det ut til !

Nå går jeg bare å gleder meg, men håper ikke topic`en over kjente feil og mangler blir veldig mye lengre....
Til Toppen Go down
BrutusAntall Innlegg : 3
Registration date : 02.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty28/9/2007, 10:53

Kan vel slenge meg på denne, siden jeg nå har kjørt min nye Mondeo i 2 dager Very Happy

Egentlig skulle vi ikke ha ny bil, for vi kjøpte en brukt Skoda Octavia 2004 for ca 1.5 år siden. Men jeg begynte å bli lei av å kjøre den, den er jo ikke akkurat så moro å kjøre. Så jeg begynte bare litt å se på forskjellige type biler på finn.no, men det var ingen som gave meg noe wow følelse. Alternativene ble Passat og Avensis. Men siden "alle" kjørte rundt i Passat og Avensis virket noe gammel ble det bare med tanken. Helt til jeg så bilder av nye Mondeo, og etter å ha sett den live hos forhandler var jeg solgt.
Har egentlig aldri likt utsende på bilene til Ford, til ny Focus kom for en stund tilbake og nå ny Mondeo.

Bestilte en Titanium i slutten av juli, fikk leveringsdate ca 15 sept. Men den ble utsatt til midten av oktober etterhvert. Begynte å bli ganske bekymret når flere og flere ikke fikk bilen når de var lovet. Så når jeg fikk bedskjed at bilen hadde kommet forrige uke cheers Grunnen til at jeg fikk den så fort var at forhandler hadde 5 biler i produsksjon når jeg bestilte så han kunne bare endre på spec slik at den ble som jeg ville ha.
Til Toppen Go down
jora
Mondeofreak
Mondeofreak
jora

Antall Innlegg : 118
Registration date : 02.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty28/9/2007, 11:06

Hatt en del brukt Ford før i tiden.. 17M, 20M, Granada.. ikke alltid den helt store kvaliteten den gang, men det gjaldt de fleste merker!.. Men fordømt fine og artige biler likevel, både å kjøre og eie.. Cool og stole på dem kunne jeg!..
Siste nybil var dog en Octavia 1.6 Bensin -fikk en feil på autokassa på den faktisk (ble greit fikset, men....) ellers bra, men ble litt spe etterhvert..
Begynte å kikke igjen og valgene var først Focus.. -Nye Corolla.. -Octavia (med Diesel/DSG).. kikket så på litt større biler; Avensis bl.a....
Så liksom ikke lyset før noen tipset; Har du sjekket nye Mondeo? -mye for penga.. Exclamation
Jeg kikket på den og konstanterte først 'for stor'.. men så ville kona! prøve den Shocked ... Vi gjorde det, og predikanten Billy Graham kunne ikke gjort en bedre jobb på 60-tallet, vi var frelst Very Happy .. Også kunne jeg kunne få en moderat og sterk diesel MED automat!, noe som var vanskelig på de andre alternativene, særlig japanske.. Det ble så og si rett fra prøveturen til selgers kontor for underskrift.. fordi jeg nettopp hadde prøvd en bil hvor alt stemte; Diesel/automat - Nærmest overnaturlige kjøreegenskaper! - behagelig bil.. stor og fin plass.. masse krefter.. herlig stereo.. OG.. et flott, moderne utseende selvsagt, når jeg fikk opp øya skikkelig! Avensisen ble plutselig 10 år eldre over natta! Laughing ... nå fristet det med en NY stor, fin Ford igjen.. Og etter mottagelse i presse etc. følte jeg meg på veldig trygg grunn!
Ikke gjør det noe at jeg er ihuga Bond-fan heller.. lol! ...


Sist endret av den 28/9/2007, 13:03, endret 1 gang
Til Toppen Go down
pokingdeviceAntall Innlegg : 4
Age : 40
Registration date : 02.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty28/9/2007, 12:21

Har ikke hatt ford før. Har nå en BMW 3 serie(kjempebil, men altfor trang for oss med 2 unger og stort barnesete) , skulle egentlig ikke ha ny bil, men etter at svogeren min hadde prøvekjørt en titanium stv og roste den opp i skyene ble jeg nysgjerrig. Etter en lang prøvetur overbeviste jeg meg selv og samboer om at det var veldig bra greier. Gikk litt fort i svingene men endte vertall med ny bil etter et par dager. Bestilte i august, får ikke bil før i februar...
Har ennå ikke møtt noen som sier at nye mondeo ikke er fin/stilig.
Valgte selv mondeo pga plassen, og KJØREEGENSKAPENE!. Aldri kjørt bedre bil jeg.
Til Toppen Go down
Erling
Mondeoguru
Mondeoguru
Erling

Antall Innlegg : 53
Location : Drammen
Registration date : 21.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty28/9/2007, 22:03

Her er listen over min bilhistorie:

1984-1987 Renault 12 1976-mod. Skrotet i 1987
1987-1988 Audi 80 1982-mod. Solgt i 1988.
1988-1993 Tråsykkel.
1993-1997 VW Passat kombikupe 1981-mod. Skrotet i 1997.
1998-2004 VW Passat kombikupe 1986-mod. Solgt i 2004.
2004-2007 Citroen Xantia stasjonsvogn 1997-mod. Solgt i 2007.
2007-apr.2008 Ford Mondeo stasjonsvogn 2002-mod. Kjøpt i dag og selges om et halv år.
Apr.2008 - ? Ford Mondeo Trend stasjonsvogn 2008-mod med 2,0TDCI 130 Hk.

Som dere ser snakker vi definitivt her ikke om en bilentusiast. Frem til 2004 kjøpte jeg stort sett bare gamle bruktbiler og var opptatt av at bilholdet skulle være rimelig. Jeg har jo heller ikke kjørt så mye, kanskje 10-15.000 km/år. Alle bilene har vært med relativt små bensinmotorer.

Når jeg kjøpte Citroen Xantia i 2004 for nesten 100.000 kroner gjorde jeg et kvantesprang hva gjelder bilstandard. Jeg var imidlertid uheldig med kjøpet da det viste seg at selger som var en autorisert merkeforhandler, av et annet bilmerke riktignok, hadde solgt meg en bil som var kollisjonsskadet, noe som ga meg kostnader på oppretting når rusten begynte å tyte frem. I tillegg hadde bremsene rustet fast både foran og bak etter at bilen hadde stått rolig altfor lenge, kanskje et år. Det var første og siste gang jeg kjøpte bruktbil hos forhandler trodde jeg da. Bruktbilgarantien var lite verdt, og det eneste de var proffe på var å lure kundene fant jeg ut; jeg vurderte nemlig tilstandskontroll hos NAF, noe som selger bedyret var unødvendig. NAF hadde garantert avdekket at bilen var kollisjonsskadet og hadde dårlige bremser.

I juni i år etter å ha hatt utgifter på 15-20.000 kr på min Citroen ifbm skifte av registerreim, stor service, skifte av ABS-sensorer m.m. begynte jeg å fable om tanken på ny bil. Jeg har registrert alle bilkostnadene på Citroenen min og fant at de var ca 4 kr/km alt inkludert. Ny bil blir ikke så mye dyrere når man tar hensyn til at jeg ikke kan utføre noe teknisk vedlikehold på en moderne bil, i motsetning til min gamle Renault 12.

Jeg begynte å tenke på ny bil, og hadde i utgangspunktet ekskludert Avensis og Passat fordi det er så altfor vanlige biler. Dessuten ser jeg litt på utseende på bil, og Avensis er lite tiltalende og Passat har en stygg hekk på stasjonsvognen. Andre merker som Peugeot 407, Mazda 6, Honda Accord og Opel Vectra ser bedre ut, men er av en eller annen grunn ikke interessante. BMW, Mercedes, Audi og Volvo er for dyre til at jeg vurderte dem.

Jeg hadde lest en omtale av Mondeo og likte utseendet. I juni prøvekjørte jeg en Ford Mondeo Titanium X stasjonsvogn med 140 Hk diesel, navigasjon og skikkelig fancy instrumentpanel. På de fleste måter en bedre bil enn min gamle, bortsett fra at fartshumper går bedre med Citroens hydrauliske fjæring. Kjøreegenskapene var definitivt bedre enn Citroen, komforten omtrent det samme. Jeg fikk et tilbud på ny bil og fikk ikke noen forhåpninger om å få særlig mye for min gamle. Dermed la jeg planene litt på is og tenkte heller at det blir ny bil i 2008.

Etter å ha oppdaget en liten eksoslekkasje i Citroenen, og faktisk tettet denne enkelt selv med pasta og tape, fikk jeg plutselig det for meg at nå gidder jeg ikke mer. Ganske uforklarlig, men nå ville jeg ha ny bil. Det at vi har blitt tre i familien teller også, og jeg har blitt mer opptatt av å ha en sikker bil. Jeg tenkte at det var best å selge den privat og etter et par uker på www.autodb.no var Xantiaen solgt.

Nå stod det mellom ny Citroen C5 stasjonsvogn med 1,6HDI som kan skaffes for 269.000 fra Danmark eller en ny Ford Mondeo levert i Norge til nesten 50 tusen mer, begge med dieselpartikkelfilter som var et absolutt krav – mest fra kona. Den ene komfortmester, den andre kjøreegenskapsmester i markedet ”bil for vanlige folk”. Jeg hadde faktisk sendt bestilling på Citroen C5, men etter noen timer viste det seg at det dessverre ikke ble 3 ukers ventetid, men 3 måneder. Da var det i grunnen like greit å kansellere bestilling og heller gå for 6 måneders ventetid på en Mondeo. Det avgjørende var vel egentlig at kona mente jeg burde prøve Ford Mondeo nå med konvensjonell fjæring. Hvis vi ikke var fornøyd kunne vi heller gå tilbake til Citroens komfortable hydrauliske fjæring når vi ble eldre og mer skrøpelige som hun sa Shocked

Det som talte for Mondeo var:

1. Jeg får en 2008-modell, fremfor Citroen 2007.
2. Leveringstidspunkt om våren passet meg bedre, siden jeg hadde en oppfatning om at det var dumt å kjøre inn bilen om vinteren.
3. Citroen kommer med ny C5 i 2008 og utgående modell kommer sikkert til å falle i pris i bruktmarkedet. Ford Mondeo er en helt ny moderne modell som kanskje har sine barnesykdommer, men som forhåpentlig holder seg bedre fremover.
4. Ford Mondeo er den fineste bilen i markedet ”bil for vanlige folk”.
5. Mondeo hadde et mer moderne førermiljø og instrumentering enn C5.
6. Gunstig pris på Mondeo fremfor andre merker. Sammenlignet med Citroen C5 med to-liters diesel er den også billigere.
7. Bilselger kunne stille opp med en Ford Mondeo 2002 i mellomtiden som riktignok koster meg 15-20.000.

For mange av dere som er skikkelige bilentusiaster og Ford-entusiaster virker nok vurderingene mine litt annerledes. Jeg er ikke så veldig interessert i bil egentlig, og synes kjøreturer lengre enn en time fort blir kjedelige. Og så må jeg innrømme at jeg fortsatt har sans for hydraulisk fjæring etter å ha kjørt Citroen i 3 år. Jeg ser ikke bort i fra at jeg om noen år igjen skifter bilmerke til Citroen igjen. Tog er mitt favoritttransportmiddel Very Happy Men sånn er i hvert fall min lange historie om hvorfor jeg i dag har kjørt hjem en Ford Mondeo 2002-modell fra selger og venter, ikke i så stor spenning som mange andre her på forumet riktignok, på en splitter ny Ford Mondeo i 2008.
Til Toppen Go down
Luigi

Luigi

Antall Innlegg : 30
Age : 49
Location : Vestfold men orginalt S&Fj :)
Registration date : 31.08.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty30/9/2007, 12:22

Var på jakt etter å skifte ut min -99 Mazda Premazy som er en praktisk og driftsikker bil men ikke verken den sikreste eller den mest komfortable bilen å ferdes i. Dro til Ford for å prøve en S-Max da jeg så Nye Mondeo den måtte selvsagt testet og det var kjøreegenskaper, plass og design som nok var hovedårsakene til at jeg falt pladask for denne bilen I love you . Bestilte en stv. Trend som skulle leveres i Okt. men fikk etterhvert klare indikasjoner på at dette ikke ville bli en realitet og da jeg ikke er av den mest tålmodige typen ble det til at vi tok en Trend kombi som sto på utstilling i butikken.

Har kjørt denne i en uke nå (1400 Km Rolling Eyes ) og er kjempefornøyd med valget Very Happy.
Til Toppen Go down
KS
Mondeoguru
Mondeoguru
KS

Antall Innlegg : 78
Age : 66
Location : Aust Agder
Registration date : 02.10.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Hvorfor er valget Ford Mondeo ?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty6/10/2007, 20:01

Ja hvorfor Mondeo ? Det ble naturlig for meg å kjøpe den første Ford. En del år tilbake var det nesten bare Ford i min familie mine eldre brødrer kjøpte Ford så mitt valg var jo Ford. Min første bil.

Brukt. Ford 17m 67 mod 2 dørs 6 seters v4 maskin
Ny. Mazda 818 sedan 1.6 75 mod den vant jeg i ett lotteri Very Happy
Brukt. Mazda 929 sedan 1.8 74 mod
Ny. Mazda 323 combi 1.3 82 mod
Ny. Ford Sierra combi 2.o 84 mod
Ny. Ford Sierra combi 2.0 88 mod is
Ny. Ford Mondeo sedan 2.0 95 mod Freeway
Brukt. Ford Mondeo stv 1.8 td 99 mod
Ny. Ja denne venter jeg på.

Planen min var å kjøpe brukt men jeg synes brukt prisene er veldig høye jeg har saumfart Finn men så komm den nye Mondeoen den måtte jeg ha jeg tror ikke jeg angrer på det.
Til Toppen Go down
sobbnaierAntall Innlegg : 16
Location : Stord
Registration date : 17.11.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty18/11/2007, 19:16

Ja, hvorfor ikke Mondeo.
Vi var kjempefornøyd med vår 97 mod stv.God plass og kjøreegenskaper.Jeg hadde mange overnattinger på fisketurer i lasterommet .Ungene ble glad i bilen etter flere lange ferier.
Etter eu kntr og servise i juli 07 ble vi enige om å ha bilen noen år til.........Men,da jeg hadde fått rregningen fra mitt Fordverksted ville dra ut til dem for å ta en prat .På vei til verkstedet ble jeg påkjørt bakfra av en eldrekvinne........ Evil or Very Mad 97 mod ble kondemnert!!!
Uten bil 2 uker før ferien!Ford tok imot meg med åpne armer!! da jeg skranglet bort til dem med en skjeiv 97 mod.Fikset takstmann,forsikring,og leiebil på 12min.JAJA sa forhandleren,har du bestemt deg for fargen på din nye Mondeo?Dermed var det gjort.Vi hadde riktignok sett litt på bil det siste året.Prøvd div typer ,bla Subaru Forester som jeg likte,men kona vville ha diesel og min svoger kallte den gammelmannsjeep .....Avensis,passatog opel ,nei ,fant alltid noe vi ikke likte.
Mondeoen falt mer ivår smak:god plass til tur/fiskeutstyr,sikkerhet,kjøreegenskaper,komfort,pris og tilgjengelighet til forhandler.
Valget ble lett etter god servse fra SunnhordlandBil på Stord.Vi har fått låne bil når vi har trengt siden den gamle ble kondemnert.
Regner med å få den nye 1 desember. Very Happy
Til Toppen Go down
tdci
MondeoGeek
MondeoGeek
tdci

Antall Innlegg : 644
Age : 66
Location : indre østfold.
Registration date : 29.11.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty2/12/2007, 12:19

hei, hvorfor det ble mondeo??? Et godt spørsmål, jeg har i dag en volvo v50, 1,6diesel,110hk. den har gått 27000km. I mange år har jeg kjørt japansk, har fortsatt en carina 96, 2.0 turbo diesel, Min v 50 er en god bil men føles trang og litt snau over alt. Jeg har en nær slektning på volvo og har hatt v50 på bukken der en del ganger, bla for å montere hengerfeste. Det står jo ford på det meste under bilen og motor fra psa. da blir det litt sånn at hvorfor betale mere for en volvo når du har samme tekniske kvalitet som i ford? volvo har nok en tyngre kvalitet i innredning og slikt enn ford, men en v50 med samme motor og gearkasse som i mondeotdci 130hk koster det samme , med mindre utstyr. Jeg prøvekjørte en ny v70 og synes mondeo er skarpere og mere direkte å kjøre. Å bytte fra v50 til v70 kjennes litt som å bytte til makane sko, men litt større. En volvo mekaniker som tittet under og i motor rommet på mondeo sa at det er jo samme greiene. Men slike forskjeller som at mondeo har rem drevet sevopumpe mens v70 har elektrisk. i 2006 kostet min v50, uten innbytte 354.000, jeg ønsket meg 2.0 liter men dret var vet tilleg på 42,000. altså 396.000 for v50. 2 liter. Min mondeo med samme motor koster ca 400.00. En v70 med 2 liter og bortimot samme
utstyr koster 460.000. Jeg tror dette er et stort problem for volvo at de mekanisk er samme kvalitet. lev tid på v70 var 2mnd, min mondeo kommer i april-mai.
Til Toppen Go down
HallaBalla
Beyond MondeoGeek!!
Beyond MondeoGeek!!
HallaBalla

Antall Innlegg : 732
Location : Mondeo heaven
Registration date : 03.12.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty3/12/2007, 19:36

Hvorfor Mondeo?

- Caravelle-kombien var for trang i baksetet til stadig voksende unger

- Strålede testkritikker i pressen og på nettet for den nye Mondeoen i våres

- Pr. idag en av de lekreste bilene på markedet, utvendig og innvendig (Tit X stv.). Helt uten konkurranse i prisklassen.

- Masser av plass til store barn og feriebagasje

- Trekker 2000 kg hestehenger

- Bra pris. Mye plass og utstyr for pengene

- Prøvekjøring i høst avgjorde saken. Nydelig å kjøre. Hele familien falt for den.
Til Toppen Go down
Mondeo Man
Person som spiser Mondeo til frokost
Person som spiser Mondeo til frokost
Mondeo Man

Antall Innlegg : 219
Location : Bergen
Registration date : 01.12.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty21/12/2007, 12:09

Biler til nå:
VW Polo 1990-1992 (bodde i England)
Klarte meg uten bil 1992-1998
Opel Astra 1998-20003 (arvet etter far)
Ford Mondeo 2.0 stv, aut. 2003-2008 (kjøpt litt brukt)

Fra april 2008(?):
Ford Mondeo Ghia X 2.0 d stv, aut, etc., etc.

Min far kjørte BMW fra 1972-1991, og jeg lærte å kjøre som 14 åring i en BMW 528. Da jeg studerte på 80-tallet kjørte jeg ofte Mercedes'en til en venn av meg på lengre turer. Jeg var "godt vant".

På 60-tallet hadde far to Forder som han sa "alltid var kjørbare, men aldri i stand", og jeg tok over en ganske negativ holdning til merket. Det varte til 2002 da vi hadde en Mondeo som leiebil, og den uka gjorde sitt til at vi kjøpte en litt brukt en februar 2003. Plass (vi fikk barn) og suverene kjøreegenskaper gjorde sitt. Jeg har ikke opplevd en så superb kjøreopplevelse i noe annet enn BMW.

Jeg er over gjennomsnittlig bilinteressert, og fulgte godt med da det kom små drypp om nye Mondeo. Prøvde også S-Max da den kom. Da Mondeo endelig kom prøvde jeg den, og da det ble klart i sommer at leveringstidene var lange bestemte vi oss for å handle slik at vi kunne få nybil til sommeren 2008.

For ordens skyld måtte vi jo prøve en Passat også. Prøvde en stv. med automat og 140 dieselhester. Den var svært god å kjøre, og automaten (dobbel-clutch) var suveren. Vi likte bilen meget godt. Dagen etter prøvde vi en Mondeo Ghia X med manuelt gir (ingen automater på prøve i Bergen), og det ble en skikkelig opptur. En helt gedigen bil som vi umiddelbart falt for. Den eneste bilen jeg har kjørt som minner om den, er svogeren til konas Mercedes S-klasse (forrige utgave). Vi gikk og skrev kontrakt omtrent med det samme.

Vår "gamle" Mondeo har gått bare litt over 70.000 km., og vi liker den svært godt. Fornuften sier at vi skal kjøre den noen år til, men "må-ha-følelsen" meldte seg med den nye Mondeoen. Vi har bare en bil, og 8-veis el. justerbart førersete med minne passer oss (og særlig meg med dårlig rygg) helt fortreffelig. Skinnseter ser vi også fram til siden vi har to små barn. Og lekker er den. Dyrisk lekker.

Som jeg har skrevet et annet sted her regnet jeg litt på prisene, og med sammenlignbart utstyrsnivå og ytelsenivå med Mondeoen vi får levert til våren (?), kommer disse bilene med følgende pristillegg i forhold til "vår":
VW Passat - 60.000 kr
Volvo V70 - 120.000 kr
BMW 520d - 220.000 kr

Det er min første nybil, og jeg håper bare det ikke blir for mye barnesykdommer og plunder. "Alltid kjørbar men aldri i stand"? - vi får se... Etter snart 5 år har vi et godt forhold til, og inntrykk av, Kverneland Bil i Bergen (Minde).
Til Toppen Go down
http://olemski.blogspot.com
Mondis
Mondeoguru
Mondeoguru
Mondis

Antall Innlegg : 76
Location : Østfold
Registration date : 17.11.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty21/12/2007, 14:42

Bil nr. 40,ble nye Mondeo Ghia 130hk.M6.Stasjonsvgn.
Mine siste biler.MB 200cdi elleganse 03.Ble byttet ien Pajero05,vare.(Hyttebil)Solgte samtidig en Mustang 71.Fastback,som gikk i hytta.Kjøbte en Nissan til 14000,som ble brukt i 2mnd.til Mondeon kom.Deilig med ny bil.Uvant med manuelt gir.Har kjørt automat siste 10år. Hilsen Ingvar fra Sarpsborg.Ex. Hølending.
Til Toppen Go down
tdci
MondeoGeek
MondeoGeek
tdci

Antall Innlegg : 644
Age : 66
Location : indre østfold.
Registration date : 29.11.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty21/12/2007, 15:24

hølending?? ja,ja noen må jo være derifra også!! Det var dagens mobbing, jeg er båsting, det er vel kanskje samme sporet! Fra spøk til revolver, jeg venter på ghiax, 130hk. 6m. Er du fornøyd med ditt valg i forhold til titanium? Jeg liker nok alu (plast?) bedre enn treverket (plast!) i ghia, men det ble ghiax pga romsligere seter i skinn og at jeg likte instrumentene bedre. Er bilen like god som det ser ut? Er det noe ved kvaliteten du ergrer deg over?
Til Toppen Go down
Mondis
Mondeoguru
Mondeoguru
Mondis

Antall Innlegg : 76
Location : Østfold
Registration date : 17.11.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty21/12/2007, 16:03

Har bare kjørt 250mil,men er kjempefornøyd med bilen så langt.Det mørke treverket i 08.mod.er faktisk ok.Smak og behag.......Savner nok noe utstyr,men det hadde noe med kroner å gjøre.
Ps.Har kjørt bilkross på et jorde i Båsta/Trøksta en gang for mange år siden. Smile
Til Toppen Go down
Philip Marlowe
Mondeofreak
Mondeofreak
Philip Marlowe

Antall Innlegg : 189
Location : Romerike
Registration date : 04.09.2007

Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty21/12/2007, 17:23

Jeg hadde ingen planer om kjøpe Ford. For 10 år siden var jeg så lei av dårlige europeiske biler (les. VW) at jeg sa til meg selv at nå skulle jeg kun kjøpe japansk. Først hadde jeg en Honda som fungerte feilfritt til den fikk 100,000 km. Så ble det bytte av diverse slitedeler før jeg kjøpte ny Mitsubishi i 2003. Den hadde noen få feil, men det som irriterte meg med den, var at den begynte å ruste på utsiden og innsiden av dørene. Jeg hadde så vidt startet en diskusjon med verkstedet som arrogant Twisted Evil hadde svart meg at 5-års garantien ikke gjaldt rust, da følgende skjedde:

En lørdag i begynnelsen av mai dro kona og jeg shopping. Vi hadde tenkt å kjøpe møbler - ikke ny bil, men da vi passerte Røhne og Selmer, fikk jeg øye på den nye Mondeoen som stod utenfor. What a Face Full brems og deretter usving - Den bilen kjente jeg igjen fra Casino Royale. Etter prøvekjøring og noen få dagers betenkningstid, ble bilen bestilt den 7. mai og jeg fikk bilen den 27. juli. Fordforhandleren overtok Mitsubishien. tongue

I skrivende stund har den gått 12,000 km og fortsatt har den vært uten feil. Jeg har jo lest at flere har fått tomt batteri i forbindelse med mye bruk av park.varmer og også jeg har lite strøm, men har unngått problemer ved å bruke batterilader regelmessig.

Jeg synes fortsatt at bilen er en fryd å kjøre og spesielt automatgassen er deilig og myk. Ikke noe rykking king
Til Toppen Go down
Sponsored content
Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty
PosteTema: Re: Hvorfor er valget Ford Mondeo?   Hvorfor er valget Ford Mondeo? Empty

Til Toppen Go down
 
Hvorfor er valget Ford Mondeo?
Til Toppen 
Side 1 av 1
 Similar topics
-
» 2004 Ford Mondeo 2.0 TDCI GHIA M/automat som trekkbil?
» 12V i 13 pins kobling Ford Mondeo
» Ford Mondeo med ny motor. 1,6 tdci. Erfaringer/synspunkter
» 2009 - Ford Mondeo 140Hk TDCI Automat til stor vogn.
» Drivstofforbruk.

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Norwegian Mondeo Club :: Mondeo 2007- 2015 (MK4) :: Diverse-
Gå Til: